Η Τοσούλα μας - Το μικρότερο άλογο στον κόσμο! - Point of view

Εν τάχει

Η Τοσούλα μας - Το μικρότερο άλογο στον κόσμο!




Ο Michael Goessling, των οποίων οι γονείς Kay και Paul αναπαράγουν τα μικροσκοπικά άλογα λέει: «Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπική, που φοβόμασταν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Τα πόδια της είναι αναλογικά μικρότερα από το σώμα και το κεφάλι της και γι΄αυτό το λόγο φόρεσε ειδικά ορθοπεδικά εξαρτήματα για πολύ καιρό. Την αγαπάμε όμως τόσο πολύ που δεν θα την θέλαμε διαφορετική. Την θέλουμε έτσι όπως είναι και την φωνάζουμε Μίνι – Μίνι».

Η οικογένεια Goessling ειδικεύεται στην εκτροφή αλόγων «μινιατούρα», αλλά ποτέ δεν είχαν ένα τόσο μικροσκοπικό άλογο. Είναι μια διασημότητα στην πόλη της.

Τρέφεται με μία χούφτα σανό δύο φορές την ημέρα. Τα κανονικά σε μέγεθος άλογα ζουν γύρω στα 35 χρόνια αλλά η Thumbelina δεν αναμένεται να ζήσει πάνω από τα 17.

Μπορεί να τεκνοποιήσει, αλλά η οικογένεια δεν την αφήνει γιατί το θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία της. Φοβούνται τις πιθανές επιπλοκές και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Επίσης πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό το γονίδιο του νανισμού να περάσει στις μελλοντικές γενιές.

Η Thumbelina επίσης καταφέρνει να δίνει χαρά σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Επισκέπτεται με τ΄αφεντικά της νοσοκομεία και διάφορα ιδρύματα και χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης από φιλανθρωπικά ιδρύματα για την συγκέντρωση χρημάτων.


«Η Τοσοδούλα ήταν μια απροσδόκητη επιτυχία, στην πραγματικότητα, δεν είχαμε καμία φυλή για αυτό το είδος. Είναι ένα μίνι - νάνος και είναι περίπου δεκαεπτά ίντσες και ένα δεύτερο (μισό μέτρο) ύψος και σύμφωνα με το Guinness  είναι το μικρότερο άλογο στην ιστορία."
Thumbelina Dwarf Miniature Horse  Worlds Smallest
Thumbelina Dwarf Miniature Horse  Worlds Smallest
Thumbelina Dwarf Miniature Horse  Worlds Smallest
Thumbelina Dwarf Miniature Horse  Worlds Smallest


 Δείτε το βίντεο με την Thumbelina ή Τοσούλα:


via

Pages