Πως εξάγουμε σύννεφα και φωτιά με το Photoshop - Point of view

Εν τάχει

Πως εξάγουμε σύννεφα και φωτιά με το Photoshop




Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει ορισμένες φορές να κάνουμε είναι να εξάγουμε (ξεφοντάρουμε) φωτιά ή σύννεφα από μια εικόνα για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μια άλλη. Βέβαια πριν μερικά tutorial είχαμε δει πως να δημιουργήσουμε μόνοι μας φωτιά, αλλά δεν διαθέτουμε πάντα τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Οπότε σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο με μόνο μια κίνηση!

Ανοίγουμε την εικόνα με τη φωτιά.


Πηγαίνουμε στα Channels και κάνουμε Ctrl+κλικ στο Red Channel. Αμέσως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μια περιοχή στην εικόνα, όπως φαίνεται στην εικόνα από κάτω.



Πάμε στην παλέτα των layer, κάνουμε copy (Ctlr+C) και πηγαίνοντας στην εικόνα που θέλουμε να προσθέσουμε τις φωτιές κάνουμε paste (Ctrl+V).

Εκεί πλέον με το Move Tool (V) μεταφέρουμε τις φλόγες όπου θέλουμε και με την εντολή Warp (Ctrl+T -> δεξί κλικ Wrap ή Edit -> Transform -> Warp) δίνουμε στις φλόγες το σχήμα που θέλουμε.

Αυτό ήταν!




Γιατί επέλεξα το κόκκινο κανάλι; Επιλέγουμε το κανάλι, σύμφωνα με την εικόνα. Τα κανάλια με τις περισσότερες αντιθέσεις μας επιτρέπουν να επιλέξουμε λιγότερα pixel. Τα κανάλια με λιγότερη αντίθεση ανιχνεύουν περισσότερα pixel.

ΠΗΓΗ

Pages