Μαγευτικό «κατακόκκινο» ποτάμι! - Point of view

Εν τάχει

Μαγευτικό «κατακόκκινο» ποτάμι!




Στα βουνά της Sierra Morena στην Ανδαλουσία της Ισπανίας οι λάτρεις των δασών, οι ορειβάτες αλλά και οι φαν της περιπέτειας έχουν πολλά να δουν και να θαυμάσουν. Καταπράσινα τοπία και εντυπωσιακές λίμνες, «περηπατητικά» μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα αλλά και παράξενα δημιουργήματα της φύσης κλέβουν τις εντυπώσεις!

Στην κατηγορία αυτή δεν μπορεί παρά να ανήκει ένας… αλλόκοτος ποταμός που ρέει στην περιοχή, ο περίφημος Rio Tinto, γνωστός για τα κατακόκκινα νερά του, που σίγουρα εγείρουν αρκετά ερωτήματα. Και όχι άδικα.



Γνωστός από την αρχαιότητα ως ένας από τους ωραιότερους ποταμούς της Ανδαλουσίας, ο Rio Tinto έχει αποκτήσει με τα χρόνια αυτές τις απίθανες αποχρώσεις που βλέπετε, χάρμα οφθαλμών για τους επισκέπτες!



Ο λόγος που τα νερά του έχουν αυτό το κατακόκκινο χρώμα δεν είναι άλλος από τα μεταλλεύματα και τα πετρώματα που υπάρχουν στο έδαφος από το οποίο περνάει. Τα περισσότερα από αυτά, μάλιστα, είναι υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα να χρωματίζουν το νερό.



«Η ακαταλληλότητα του νερού είναι δεδομένη και το ποτάμι αξίζει μόνο ως… θέαμα! 
Έτσι πολλοί επισκέπτες έρχονται ως εδώ μόνο και μόνο για να απολαύσουν αυτό το παράξενο τοπίο», λέει ο υπεύθυνος προστασίας της περιοχής.








Pages