Οικογένεια πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» - Point of view

Εν τάχει

Οικογένεια πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου»




Μια οικογένεια από το Νεπάλ υποφέρει από μια σπάνια πάθηση, η οποία προκαλεί την έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και είναι γνωστή ως το «σύνδρομο του λυκανθρώπου».

Η 37χρονη Devi Budhathoki και τα παιδιά της Manjura, 13, Niraj, 12, και Mandira, πέντε, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν από το απομακρυσμένο χωρίο που διαμένουν προς τη πρωτεύουσα της χώρας, Κατμαντού, με την ελπίδα ότι η υπερτρίχωση τους θα θεραπευτεί οριστικά. Ο χειρουργός Shankar Man Rai, από το Νοσοκομείο της Κατμαντού, δήλωσε ότι η γενετική μετάλλαξη κληροδοτήθηκε από τη μητέρα προς τα παιδιά της και ότι είναι αισιόδοξος πως με θεραπεία λέιζερ θα ανακουφίσει την άτυχη οικογένεια.

«Πιο πολύ ανησυχώ για τα παιδιά μου, καθώς οι συμμαθητές τους τα χλευάζουν συνεχώς. Τώρα ελπίζω πως θα τελειώσει το μαρτύριο μας», δηλώνει η 37χρονη μητέρα.

Η υπερτρίχωση (ονομάζεται επίσης σύνδρομο Ambras) σημαίνει μια ανώμαλη ποσότητα τριχών στο σώμα. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι – η γενικευμένη, η οποία εκδηλώνεται σε ολόκληρο το σώμα και η εντοπισμένη υπερτρίχωση, η οποία περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Αν και δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα θεραπεία για τις συγγενείς μορφές υπερτρίχωσης, μπορεί ωστόσο να μειωθεί μέσω της αφαίρεσης τριχών. Η θεραπεία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, όπως ουλές, δερματίτιδα ή υπερευαισθησία.

ΠΗΓΗ

Pages