Ο δεκάλογος του καλού τεμπέλη - Point of view

Εν τάχει

Ο δεκάλογος του καλού τεμπέλη



Ένας εύθυμος οδηγός για να ζήσουμε ευτυχισμένοι


Η εταιρεία δεν είναι χώρος για να πάρετε ηθική ικανοποίηση. Δουλεύετε για το μισθό σας στο τέλος του μήνα και τίποτε άλλο!

Είναι ανώφελο να προσπαθείτε να αλλάξετε το σύστημα. Όσο αντιτίθεστε τόσο περισσότερο αυτό δυναμώνει. Τα αναρχικά κηρύγματα δεν αλλάζουν τα πράγματα. Επίσης δε συμφέρει να παριστάνετε τους άρρωστους ή να «κλέβετε» στη δουλειά, γιατί, πολύ απλά, η δουλειά σάς κλέβει.

Το να είστε ευσυνείδητος υπάλληλος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Να δουλεύετε λοιπόν το λιγότερο δυνατό και να δημιουργείτε ένα δίκτυο γνωριμιών ώστε να μη μείνετε απέξω στην περίπτωση ανακατατάξεων.

Πιθανόν να κριθείτε για την ενσωμάτωσή σας στο εταιρικό μοντέλο. Μάθετε την επιχειρηματική αργκό «πετώντας» στις συζητήσεις αγγλικές λέξεις.

Μη δεχτείτε ποτέ υπεύθυνες θέσεις. Απλώς θα εργάζεστε περισσότερο με μοναδική ανταπόδοση λίγα χρήματα και περισσότερο άγχος.

Στις μεγάλες εταιρείες επιλέξτε τις πιο «άχρηστες» θέσεις όπως σύμβουλος, ειδικός πάσης φύσεως ή ερευνητής. Όσο πιο περιττοί είστε τόσο λιγότερο θα βοηθάτε με τη συμμετοχή σας στην αύξηση του πλούτου της εταιρείας. Αποφεύγετε τα λειτουργικά πόστα, ιδανικές είναι οι λεγάμενες θέσεις βολέματος.

Όταν βολευτείτε, αποφύγετε τις αλλαγές. Από τα στελέχη κινδυνεύουν με απόλυση οι πιο εκτεθειμένοι.

Μάθετε τους κωδικούς αναγνώρισης -σωστό ντύσιμο, ζεστά χαμόγελα- εκείνων που, όπως κι εσείς, αμφισβητούν το σύστημα.

Να είστε εγκάρδιοι απέναντι στους συμβασιούχους ή σε όσους βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση. Είναι οι μόνοι που εργάζονται πραγματικά.

Να θυμάστε ότι η γελοία ιδεολογία που εφαρμόζεται από την εταιρεία δε διαρκεί αιώνια - θα έχει το ίδιο τέλος με τον κομμουνισμό. Κάτι ήξερε ο Στάλιν όταν έλεγε ότι στο τέλος νικά πάντα ο θάνατος. Το πρόβλημα είναι να ξέρετε το πότε...




Καλημέρα τεμπελιά.
Το εγχειρίδιο του λουφαδόρου:
Περί της τέχνης και της ανάγκης
να κάνεις το λιγότερο δυνατό.
-Corinne Maier.
via

Pages