Η ιστορία που θα διηγηθώ, αν και είναι απόλυτα πραγματική, μοιάζει φανταστική, επειδή διαδραματίζεται έξω από το Matrix.
Αυτήν την ιστορία θα μπορούσαμε να την εντάξουμε σαν «πρώτο μέρος» (εισαγωγικό) της περιγραφής του «Σπηλαίου» του Πλάτωνα, αλλά και σαν συμπληρωματική του πληροφορία, αφού ο Σωκράτης (δια χειρός Πλάτωνος)δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο εκείνοι οι φυλακισμένοι βρίσκονται αλυσοδεμένοι και πλανημένοι, κοιτάζοντας τις σκιές στον τοίχο του σπηλαίου!!!…
Σε έναν κόσμο που βρίσκεται έξω από τη φαντασία των ανθρώπων, παιζόταν παράνομα ένα παιχνίδι, οργανωμένο από μια ομάδα αποστατών.
Αυτοί, έστειλαν τελάληδες να διαφημίσουν το παιχνίδι τους, για το πόσο ενδιαφέρον και πόσο «ζωντανό» ήταν.
Πολλοί κάτοικοι εκείνου του Κόσμου, έτρεξαν να δηλώσουν συμμετοχή.
Ένας ένας, πέρναγε σ’ ένα προσωπικό μικρό δωμάτιο, ξάπλωνε σ’ ένα κρεβάτι, και οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού, του φορούσαν τις ειδικές (ενεργειακές) στολές και μια κάσκα (=κράνος) εικονικής πραγματικότητας στο κεφάλι, που τον «μετέφερε» σ’ έναν πλασματικό κόσμο.
Εκεί, διέθετε ένα σώμα· όχι όπως το αληθινό (πνευματικό), αλλά ένα σάρκινο (εικονικό) σώμα. Μ’ αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως εκείνος ήθελε! Να δημιουργήσει, να συνάψει σχέσεις, να «αγαπήσει», να πολεμήσει, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί, να ζήσει άπειρες εμπειρίες εικονικής ζωής.
Η πρώτη δοκιμή του παιχνιδιού ήταν δωρεάν!
Έτσι έμπαιναν ξανά και ξανά μέσα στο παιχνίδι της ψευδαίσθησης, σαν μανιασμένοι.
«Ο θεός είναι ένας ανθρωποφάγος. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι θυσιάζονται σ’ αυτόν.»
ο άρχων του κόσμου τούτου
Έτσι οι παίκτες άρχισαν να δίνουν αρχικά τα αληθινά τους δάκτυλα, έπειτα τα αληθινά τους χέρια, έπειτα τα αληθινά τους πόδια και μετά τα αληθινά ζωτικά τους όργανα.
εικονική πραγματικότητα3
… Κι έπειτα ερχόταν η Αλήθεια, για να τους δείξει την πραγματική τους κατάσταση.
Και ξαναφόραγαν την κάσκα της «ασφάλειας» και ξεφώνιζαν στους άλλους να μείνουν μακριά από εκείνη την Αλήθεια.
Και άλλοι από αυτούς παρέμεναν ξύπνιοι, και έβγαζαν την κάσκα και «φορτώνονταν το σταυρό» της φρικτής τους πραγματικότητας· όμως άλλοι, μη αντέχοντας την φρικτή πραγματικότητα, ξαναφόραγαν την κάσκα της ψευδαίσθησης και βυθίζονταν ξανά στην πλάνη του εικονικού, σβήνοντας από την μνήμη τους κάθε ίχνος της Αλήθειας που κάποια στιγμή πληροφορήθηκαν…
Όταν οι διαχειριστές του παιχνιδιού πληροφορήθηκαν για αυτή την αποκάλυψη, θορυβήθηκαν και άρχισαν να διαρρέουν ψεύδη και συκοφαντίες γι’ αυτή την Αλήθεια, και με πάσης φύσεως εκφοβισμούς, προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους παίκτες να εγκαταλείψουν το παιχνίδι τους.
Έτσι, κάποιοι που πληροφορούνταν την Αλήθεια κυριεύονταν από πανικό· είτε επειδή τους τον ενέπνευσαν οι διαχειριστές του παιχνιδιού, είτε επειδή συνειδητοποίησαν πως είχαν παραχωρήσει πολλά μέρη του αληθινού τους σώματας, απομένοντας λειψοί!!
…Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις? Μπορείς να εγκαταλείψεις το φρικτό παιχνίδι που αποκαλείς «ζωή καιθάνατο» ή όχι?
…Σ’ αυτούς που επηρεάστηκαν από τους εκφοβισμούς των διαχειριστών του παιχνιδιού ή σ’ εκείνους που αν και τρόμαξαν με την κατάστασή τους, έβγαλαν την κάσκα της ψευδαίσθησης και ξεκίνησαν την απεξάρτηση, προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για την ώρα δραπέτευσής τους?
…Ή μήπως είσαι κάποιος από τους διαχειριστές??????????????????