Η λεγόμενη λοιπόν "αποδεκτή ερμηνεία", την οποίαν οι σημερινοί "επιστήμονες" της Ελληνικής γραμματείας διαδίδουν, είναι και λαθεμένη, αλλά και αδύνατον να σχηματισθεί γραμματολογικά.
Λαθεμένη είναι διότι υπάρχει η ετυμολογική εξήγησις των καθ' ύλην αρμοδίων Πατέρων του Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνικής Διανοήσεως, των οποίων τα έργα φαίνεται ότι ή δεν διάβασαν, ή σκοπίμως αγνόησαν οι "γλωσσολόγοι" μας.
Η αδυναμία δε του σχηματισμού της είναι εμφανής ακόμη και στον έχοντα ελαχίστην γνώσιν επί του θέματος: Διότι αν η λέξις άνθρωπος συνετίθετο εκ του "άνω θρώσκω", τότε θα είχε τον τελικόν τύπον "άνθρωσκος" και όχι "άνθρωπος", επειδή το συριστικόν σύμφωνον "σ" καμίαν σχέσιν ομοιότητος ή κατηγορίας δεν έχει με το χειλικόν "π", διά να μπορεί να αντικατασταθεί από αυτό.
Επειδή λοιπόν με τόσην ελαφρότητα και ευκολίαν διδάσκεται και έχει αφεθεί να διαδίδεται μία λαθεμένη και αδόκιμος ετυμολογική εξήγησις, σε μίαν βασικήν λέξιν την οποίαν μόνον η Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιεί, θεωρώ ότι το φαινόμενον εκδηλώνεται σκόπιμα στα πλαίσια της απαξιώσεως και διαστρεβλώσεως της γλώσσης μας και διά να διαταραχθεί η εννοιολογική συγκρότησις του μυαλού των Ελλήνων.
Ο άνθρωπος λοιπόν είναι το όν, το οποίον αναθρεί = παρατηρεί πάλι μετά μεγάλης προσοχής, αυτά τα οποία βλέπει, πράγμα το οποίον αποδεικνύει διανοητική λειτουργία! Κάθε άλλη εξήγησις, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, της άγνοιας ή της σκοπιμότητος!
Σας ευχαριστώ διά το σχόλιόν σας.
Βασίλης Δρόσος