Απόδειξη
“Κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι μια σκέτη σατανική σύμπτωση.” |
Κόμμα ελληνικό, του οποίου
ο αρχηγός θα “φωτογραφηθεί” χωρίς να κατονομαστεί (σιγά μην του
δώσουμε τέτοια χαρά), απέσπασε τόσο ανέλπιστα
μεγάλο ποσοστό (για τα δεδομένα του κόμματος) στις εκλογές
της 6ης Μαΐου 2012, που στο νου του αρχηγού του κόμματος
αυτού η αλαζονεία “χτύπησε κόκκινο”· κοινώς, ο αρχηγός
“καβάλησε το καλάμι”. Πλήρης ύβρεως (με την αρχαία έννοια
της λέξης), ο αρχηγός πρώτα ζήτησε από δύο άλλους πολιτικούς
αρχηγούς «να πάρουν πίσω τις υπογραφές-τους», ανίκανος να
αντιληφθεί οτι αν ο ίδιος είναι οπαδός του “υπογράφω σήμερα,
αθετώ την υπογραφή-μου αύριο”, τότε κανείς δεν μπορεί να
εμπιστευθεί και τη δική-του υπογραφή. (Ούτε οι ψηφοφόροι-του
βέβαια, μέσα στο νιρβάνα-τους από την εκλογική
επιτυχία, αντιλήφθηκαν την ηθική σήψη που
ανάβλυσε από την απαίτηση του αρχηγού-τους.) Την επομένη ο
αρχηγός, νομίζοντας πως είναι ήδη πρωθυπουργός, ζήτησε να
συναντήσει τον νεοεκλεγέντα — επίσης την 6η Μαΐου — Γάλλο πρόεδρο
Φρανσουά Ολάντ.
|
Φυσικά ο Ολάντ απάντησε οτι αν ο
λεγάμενος ήταν πρωθυπουργός, ευχαρίστως να τον συναντούσε. Αλλά με
αρχηγούς κομμάτων από ξένες χώρες το πρωτόκολλο δεν προβλέπει
συναντήσεις του Γάλλου προέδρου. Να κατάλαβε άραγε ο Έλληνας
αρχηγός τη σφαλιάρα; Αμφίβολο. Άμα ξελασκάρει η βίδα απ’ την
ψευδαίσθηση της εξουσίας, τότε ο κόσμος όλος γίνεται αντιληπτός μόνο
μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της αλαζονείας.
|
«Ναι θα πήγαινα στη Σύνοδο Κορυφής και θα τους έλεγα ότι αυτό το πρόγραμμα οδηγεί στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία και στη Δημοκρατία οφείλει κανείς να σέβεται την πεποίθηση των πολλών και οι πολλοί δεν θέλουν να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα και αυτό πρέπει να το σεβαστείτε.» [Σημείωση: με την τελεία φαίνεται να ’χει πάρει διαζύγιο ο αρχηγός.]
«Αν τελικά δεν τους πείθαμε ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν τελικά πολύ δύσκολα. Αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα. Θα ήταν δύσκολα συνολικά για την Ευρώπη.»
Απόδειξη του Λήμματος 2:
Αξίωμα:
Ενημέρωση, 14 Μαΐου
- Η δραχμή, από την εισαγωγή-της ακόμα, θα είναι υποτιμημένη ως προς το ευρώ, γιατί αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της αλλαγής: χρειαζόμαστε ένα λιγότερο “σκληρό” νόμισμα, ώστε το κράτος να βελτιώσει τις εξαγωγές. Εκεί που ένα βαζάκι ελληνικές ελιές κόστιζε π.χ. 1 ευρώ σε ράφι σούπερ-μάρκετ της Γερμανίας, τώρα θα κοστίζει π.χ. 50 λεπτά, οπότε ο Γερμανός θα το αγοράζει πιο εύκολα.
- Για τον ίδιο λόγο όμως, όλα τα προϊόντα που εισάγουμε θα γίνουν αντίστοιχα ακριβότερα. Το πετρέλαιο π.χ., που το εισάγουμε εξ’ ολοκλήρου, εκεί που κόστιζε 1 ευρώ το λίτρο, τώρα θα κοστίζει π.χ. 2 δραχμές το λίτρο. Αυτό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος, γιατί η Δ.Ε.Η. χρησιμοποιεί το πετρέλαιο (ή φυσικό αέριο· υδρογονάνθρακες γενικότερα) σε σημαντικό ποσοστό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υδρογονάνθρακες όμως σαν πηγή ενέργειας χρησιμοποιούν και οι ελληνικές βιομηχανίες, οπότε για να τα φέρουν βόλτα θα αυξήσουν τις τιμές στα ελληνικά προϊόντα. Το ίδιο και οι βιοτεχνίες, γιατί κ’ εκείνες ρεύμα καίνε. Βιοτεχνίες είναι και τα αρτοποιεία. Και το ψωμί λοιπόν θα γίνει ακριβότερο, μαζί με όλα τ’ άλλα.
- Όμως το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας είναι τέτοιο που εισάγουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα εξάγουμε. (Γιαυτό άλλωστε χρειαζόμαστε τα δανεικά.) Οπότε το κέρδος από τις όποιες εξαγωγές-μας θα εξανεμιστεί από τις πολύ ακριβότερες εισαγωγές-μας. Είναι ανοησία να νομίζουμε οτι μπορούμε ν’ αντισταθμίσουμε την εισαγωγή πετρελαίου με την εξαγωγή λαδιού και φέτας.
- Αλλά το κράτος θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Μη έχοντας πλέον ευρώ να πληρώσει, θα πληρώνει σε δραχμές, κόβοντας νομίσματα και χαρτονομίσματα στο Εθνικό Νομισματοκοπείο.
- Επειδή όμως οι τιμές (από το ψωμί και τ’ άλλα τρόφιμα μέχρι είδη ένδυσης και ότι άλλο χρειαζόμαστε) θ’ ανέβουν, θα πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πάρουν λίγο πιο αυξημένους μισθούς και συντάξεις για να μην πεινάσουν. Ο μόνος τρόπος, αφού δεν υπάρχει πια το ευρώ, είναι να κόβει κι άλλο νόμισμα (δραχμές) το κράτος, νόμισμα που δεν έχει αντίκρυσμα στο πραγματικό απόθεμα πλούτου του κράτους. Όταν συμβαίνει αυτό, ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στα ύψη. Αυξάνουν τις τιμές οι έμποροι και οι βιοτέχνες για ν’ αντεπεξέλθουν οικονομικά, αυξάνει κατά συνέπεια και το τύπωμα “χαρτιού” το κράτος, αγκομαχώντας και καταϊδρωμένο. Οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα, και τα μηδενικά προστίθενται στα χαρτονομίσματα το ένα μετά το άλλο. Αυτές είναι καταστάσεις γνώριμες στους παλιότερους, που έζησαν την Κατοχή. Οι νεότεροι, δείτε καμιά παλιά ταινία για να καταλάβετε. Θυμάμαι π.χ. σκηνή από τανία των ’70 όπου δύο νέοι, τον καιρό της Κατοχής, σηκώνονται από τις θέσεις-τους σε τραπεζάκι καφενείου· ο μαγαζάτορας τους ρωτά: «Τί πήρατε;» «Δύο παστέλια», απαντούν εκείνοι. «Ενάμισο εκατομμύριο», τους απαντά ο μαγαζάτορας. Ο πληθωρισμός καλπάζει ασυγκράτητος, γιατί για να συγκρατηθεί, το κράτος χρειάζεται χρήματα (πραγματικά όμως, όχι χαρτιά χωρίς αντίκρυσμα), και “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν”.
- Παράλληλα θα σημειωθεί — από την πρώτη μέρα κιόλας της επιστροφής στη δραχμή — το εξής φαινόμενο: όσοι Έλληνες είχαν κάποιες οικονομίες τις οποίες έβγαλαν στο εξωτερικό, διατηρούν (φυσικά) αυτές τις οικονομίες-τους σε ευρώ (ή σε ελβετικά φράγκα, κλπ). Όσοι όμως δεν είχαν αρκετά, ή δεν προνόησαν να βγάλουν τις οικονομίες-τους εκτός Ελλάδας, γίνονται ξαφνικά φτωχότεροι. Έτσι οι Έλληνες χωρίζονται σε δύο τάξεις: στους “έχοντες” (ευρώ) και στους “μη έχοντες”. Η κοινωνική ανισότητα (εναντίον της οποίας τάχα μάχεται το αριστερό κόμμα του νεαρού ανίδεου λεβέντη) μεγαλώνει υπέρμετρα. Οι “έχοντες” είναι τώρα σε θέση να αγοράσουν τους “μη έχοντες”. Ο “μη έχων”, θέλοντας και να μην πεινάσει, θα “σκοτώσει” την περιουσία-του (το αυτοκίνητο που δεν θα το κινεί λόγω απλησίαστης τιμής βενζίνης, αλλά και το σπίτι-του όταν φτάσει πια στο “αμήν”), την οποία θα αγοράσει ο “έχων” αντί πινακίου φακής. Οι ταξικές διαφορές θα γίνουν αιτία σφοδρών κοινωνικών συγκρούσεων.
- Η ανέχεια θα δημιουργήσει στρατιές ανέργων (μπροστά στις οποίες η σημερινή κατάσταση ωχριά), οι οποίες με τη σειρά-τους θα δημιουργήσουν στρατιές ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια. Και σήμερα υπάρχουν τέτοιοι, αλλά ψάχνουν για σιδερικά για να τα πουλήσουν. Στην κατάσταση που περιγράφεται εδώ οι άνθρωποι θα ψάχνουν για τρόφιμα, και θα βρίσκονται παντού. Κάθε σκουπιδοτενεκές θα πολιορκείται από πεινασμένους.
-
Ο τουρισμός, η υποτιθέμενη
“βαριά βιομηχανία-μας”, που τάχα θα τονωθεί λόγω της υποτίμησης
της δραχμής, θα υποφέρει στην πραγματικότητα τουλάχιστον
τα πρώτα ένα-δυο καλοκαίρια. Οι τουρίστες αποφεύγουν να πάνε για
διακοπές σε χώρες που είναι οικονομικά κατεστραμμένες, όπου
κυριαρχεί το χάος, οι ληστείες και η ανασφάλεια. Βάλτε τον
εαυτό-σας στη θέση ενός τουρίστα: όσο φθηνή κι αν είναι μια
χώρα, θα θέλατε ποτέ να πάτε αν ακούτε στα νέα οτι επικρατεί το
χάος; Η Αίγυπτος και η Λιβύη π.χ. είναι τώρα πάρα πολύ φθηνές
· αν πάτε όμως εκεί μπορεί να μη γυρίσετε. Ο τουρίστας δεν είναι κανένας ηλίθιος για να έλκεται μόνο από τις χαμηλές τιμές
· εξίσου σημαντική είναι γι’ αυτόν και η ποιότητα, και — ίσως πιο σημαντική — η ασφάλεια. Για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα από τον τουρισμό μέσω της φθήνειας-μας θα πρέπει να περάσει μια περίοδος ομαλοποίησης, και να γίνει κτήμα της σκέψης του ξένου τουρίστα το οτι «η κατάσταση στην Ελλάδα ομαλοποιήθηκε». Πόσα χρόνια λέτε να χρειάζονται για να συμβεί αυτό;
- Ο χειμώνας (ο κάθε χειμώνας) θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Κάποιοι δεν θα έχουν να πληρώσουν το ρεύμα (το οποίο είπαμε θα ακριβήνει, όχι γιατί είναι “κακιά” η Δ.Ε.Η. αλλά γιατί η Δ.Ε.Η. εισάγει υδρογονάνθρακες), και θα παγώσουν στα σπίτια-τους. Κάποιοι δεν θα έχουν να πληρώσουν το νοίκι, και θα παγώσουν στους δρόμους. Χιλιάδες κόσμος θα πεθάνει είτε άμεσα (από το κρύο), είτε — κυρίως — έμμεσα, λόγω του οτι δεν θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ασθένειες που άλλοτε ούτε που τον απασχολούσαν. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς, εννοείται, αφού και τώρα μετά βίας συντηρούνται.
- Η ακεραιότητα της χώρας, κι αυτή θα κινδυνέψει. Γείτονές μας δεν είναι οι Ελβετοί, αλλά οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι. Ιδίως οι τελευταίοι, έχουν δείξει όλες τις “καλές προθέσεις-τους” στις δεκαετίες που πέρασαν, με τις μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου-μας (με υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, δεν μιλάω για απλή παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων), με την εισαγωγή λαθρομεταναστών, με την αμφισβήτηση της κυριότητάς μας σε νησιά του Αιγαίου, κλπ. Αυτά γίνονταν όταν ήμασταν σε θέση να υπερασπιστούμε τη χώρα, όσο είχαμε χρήματα. Όταν δεν θα έχουμε, δεν τολμώ να φανταστώ ως πού θα φτάσει η επιθετικότητα των γειτόνων. Υποστήριξη ιδιαίτερη από την ΕΕ δεν θα έχουμε πλέον, γιατί θα χρησιμοποιηθούμε σαν παράδειγμα προς αποφυγή για άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς: «Είδατε τί παθαίνει όποιος φεύγει απ’ το ευρώ;» Κατεστραμμένοι και σαν σάκος του μποξ θα είμαστε πιο χρήσιμοι για τους Γερμανούς & ΣΙΑ, παρά ακέραιοι και εύρωστοι.