Αυτούς να αποφεύγετε πάση θυσία - Point of view

Εν τάχει

Αυτούς να αποφεύγετε πάση θυσία






Οι σχέσεις που χτίζουμε είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ζωής μας. Οι συνδέσεις που κάνουμε με άλλους ανθρώπους, διαμορφώνουν και επηρεάζουν τις εμπειρίες μας.

Η ανάπτυξη του μυαλού και της ψυχής μας εξαρτάται από αυτούς που μας περιβάλλουν. Επομένως, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί γενικοί αρχέτυποι φίλοι που απλώς εμφανίζονται στη ζωή μας.

Υπάρχουν φίλοι που είναι καλοί ακροατές, φίλοι που βλέπουν πάντα την φωτεινή πλευρά, φίλοι που ποτέ δεν φοβούνται να σας πουν την αλήθεια…

Ωστόσο, κάθε καλή αρχέτυπη αρετή έχει την αρνητική αντίστοιχη της που πρέπει να προσέχουμε.

Δεν πρέπει να καλωσορίζετε ορισμένους τύπους ανθρώπων στο ενεργειακό σας πεδίο, αν θέλετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Αν ο στόχος σας είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας σε αυτόν τον πλανήτη, να περιβάλλεστε με ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις αξίες και τις αρετές σας.

Λέγοντας αυτό, να είστε προσεκτικοί με μερικούς «φίλους» γιατί, έτσι μπορείτε να ξεφύγετε από πολλές κακές εμπειρίες.






Εδώ είναι οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε ότι και να γίνει:


Οι χειραγωγοί

Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά εξαπατούν και είναι τόσο επιτυχημένοι σε αυτό που θα σας πείσουν ότι δεν το κάνουν. Για κάποιο λόγο, αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ενέργεια τους, αλλά είναι τόσο πειστικοί που συχνά ξεγελούν την ενστικτώδη κρίση σας. Ο στόχος τους είναι να γλιστρήσουν στη ζωή σας, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και στη συνέχεια να σας χρησιμοποιήσουν για κάτι που θέλουν. Μπορεί να είναι τα χρήματά σας, το σεξ, η δημοτικότητά σας ή απλά για διασκέδαση.

Το κλειδί είναι να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Αν υποπτεύεστε κάτι, δεν συμβαίνει χωρίς λόγο.


Αυτοί που εκφοβίζουν

Ο τίτλος τα λέει όλα. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν μια περίεργη ικανοποίηση στον πόνο άλλων. Με το να υποβαθμίζουν και να υπονομεύουν τους ανθρώπους, παίρνουν μια αίσθηση προσωπικής αξίας και υπεροχής έναντι των άλλων. Οι ψυχολόγοι λένε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γινόμαστε βίαιοι, επειδή βαθιά μέσα μας πονάμε. Έτσι, όταν κάποιος πετύχει να κάνει έναν άλλο να νιώσει άσχημα, αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα για τον εαυτό του.

Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους ανθρώπους, είναι να μην πάρετε προσωπικά τίποτα από όσα λένε ή κάνουν. Δεν παλεύουν με εσάς, παλεύουν με τον εαυτό τους.


Οι εγωμανείς

Ένας εγωμανής θα κάνει παρέα μαζί σας μόνο για να κάνει καλύτερη την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Τέτοια άτομα θέλουν οι άλλοι να τους θεωρούν ανθρώπους με υψηλή κοινωνική θέση, και αν η παρέα σας τους βοηθάει να βελτιώσουν την κοινωνική τους ταυτότητα πάντα θα βρίσκονται δίπλα σας. Ή τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσουν ότι η συντροφιά σας δεν εξυπηρετεί πια τον εγωισμό τους.

Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη φιλία σας. Θέλουν μόνο να βελτιώσουν τη δική τους ταυτότητα μέσα από εσάς.






Να αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να αποτρέψετε τέτοιους ανθρώπους να έρθουν στη ζωή σας. Αφήστε τη διαίσθησή σας να είναι η πυξίδα σας και να σας βοηθήσει να λάβετε τις σωστές αποφάσεις. Αν η εσωτερική κρίση σάς πει ότι πρέπει να προσέχετε, μην την αγνοήσετε. Φύγετε και χτίστε σχέσεις μόνο με ανθρώπους που σας ταιριάζουν. Ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους υψηλότερους στόχους σας.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ξοδέψετε με ανθρώπους
 που δεν αξίζουν τον χρόνο και την ενέργεια σας.


via

Pages