Κράτα δίπλα σου ανθρώπους με ποιότητα - Point of view

Εν τάχει

Κράτα δίπλα σου ανθρώπους με ποιότητα



Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στηρίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, στην επαφή με τους άλλους, στη σχεσιακή αλληλεπίδραση και στην ανταλλαγή ερεθισμάτων, εμπειριών και συναισθημάτων. 

 Ο άνθρωπος που έχει ως ίδιον χάρισμα την ποιότητα, έχει μάθει να επενδύει. 

Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν γιατί γνωρίζει, ότι οι σχέσεις των ανθρώπων ωριμάζουν με το πέρασμα των ετών, κάποιες εξελίσσονται, κάποιες καταστρέφονται και κάποιες άλλες αλλάζουν. 

Η προσφορά στην κάθε της μορφή είναι η πεμπτουσία της ανωτερότητας, της κατάρριψης του εγωισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης. 

 Η ποιότητα του ανθρώπου βρίσκεται στην παιδεία που τον κάνει άνθρωπο, στην υπομονή να καλλιεργεί αενάως τον εαυτό του, στην επιμονή να κάνει τον κόσμο καλύτερο, στην αποφασιστικότητα να επιτυγχάνει τους στόχους του χωρίς να ρίχνει άλλους απ’ τη θέση τους, στην πίστη στο μαζί, στο σεβασμό της μοναδικότητας του κάθε ατόμου και στη διπλωματία που χρησιμοποιεί για να κάνει τον εχθρό του να φαίνεται ακόμη πιο μικρός, χωρίς να εμπλέκεται σε ανούσιες συγκρούσεις. 





 Ο ποιοτικός άνθρωπος σου δίνει γνώση, θέλει να σου μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα του για μάθηση για να γίνεις καλύτερος, σου δίνει συμβουλές που πηγάζουν από τις εμπειρίες ζωής του και θέλει να σε προστατεύσει από τυχόν λάθη, σ’ αγκαλιάζει με πάθος, γιατί σε αγαπά αληθινά και σου το δείχνει χωρίς φόβο. 

 Οι ποιοτικοί άνθρωποι έχουν έντονα ανεπτυγμένο το κριτήριο της αισθητικής. 

Οι ποιοτικοί άνθρωποι σου δίνουν χώρο μέσα τους να αναπτυχθείς και να δεις τη δική τους ψυχή, γιατί έχουν περίσσευμα και δε φοβούνται μήπως το χάσουν. 

Τους αρέσουν τα θεάματα που έχουν να προσφέρουν κάτι πέραν της ψυχαγωγίας, αυτά που δίνουν τροφή σε μυαλό και ψυχή. 

 Η ποιότητα των ανθρώπων που μας περιβάλλουν μπορεί να αναβαθμίσει την καθημερινότητά μας, από την επιλογή ενός καλού κόκκινου κρασιού, μέχρι την επιλογή συντρόφου...


Ποιοτικοί Άνθρωποι 


ή Άνθρωποι Ποιότητας;






Πραγματικά κάθε μέρα εκπλήσσομαι όλο και περισσότερο με τους ανθρώπους. Με τον τρόπο που σκέφτονται, που ενεργούν, που υπάρχουν.

Κάποιοι μπορεί να με θεωρούν αφελή, κάποιοι άλλοι ανόητη που δεν τα ‘χω παρατήσει από το να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Από το να οραματίζομαι μία άλλη κοινωνία πραγματικά αλληλέγγυα.

Πίστευα ότι η «Κρίση» θα μας έκανε καλύτερους ανθρώπους, καλύτερους επαγγελματίες, καλύτερους συνεργάτες. Πίστευα ότι θα μας έκανε να βάζουμε πάνω απ’ όλα την ποιότητα και θα μας οδηγούσε στο να μην συμβιβαζόμαστε, στο να μην θέλουμε να τα φάμε όλοι μαζί ή και ο καθένας χωριστά.

Αυτό που σίγουρα περίμενα είναι άνθρωποι που διδάσκουν και υποτίθεται υπηρετούν την ποιότητα και την πιστοποίηση αυτής να είναι τουλάχιστον συνεπείς ως προς τον εαυτό τους. Να την εφαρμόζουν σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Ποιότητα σημαίνει σέβομαι. Σέβομαι τον εαυτό μου και κατ’ επέκταση το διπλανό μου… Από την οικογένειά μου μέχρι τους φίλους μου, τους στενούς μου συνεργάτες, τους πελάτες μου.

Ποιότητα σημαίνει μπαίνω στη θέση του άλλου. Εν-συναισθάνομαι και δεν κρίνω.



Ποιότητα σημαίνει βάζω όρια και δεν επιτρέπω σε τίποτα και σε κανέναν να τα επηρεάσει, να τα γκρεμίσει.

Ποιότητα σημαίνει ότι δεν χαρίζομαι σε κανέναν για κανέναν λόγο.

Ποιότητα σημαίνει να ξέρεις να λες Όχι, να έχεις την τόλμη να κλείνεις πόρτες γιατί μόνο έτσι θα ανοίξουν άλλες που θα σε πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Ποιότητα σημαίνει να ρισκάρεις, να βγαίνεις από το comfort zone σου, να χάνεις την υποτιθέμενη ησυχία σου.

Ποιότητα σημαίνει να ξυπνάς από τον «ύπνο», από το λήθαργο.

Η ποιότητα δεν είναι ένα κανονιστικό πλαίσιο, δεν ορίζεται από τις πιστοποιήσεις (γιατί κι αυτές μπορεί να είναι ψεύτικες), δεν πετυχαίνεται με την εφαρμογή των best practices.

Ποιότητα είναι η ικανότητα απόλυτης διάκρισης μέσα από την άμεση δράση.



Ποιότητα σημαίνει να είσαι Rebel!

Και όπως είπε και ο Steve Jobs…

“Be a yardstick of quality. Some people aren’t used to an environment where excellence is expected.”

"Να είσαι κριτήριο ποιότητας. Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν άσχημα εκεί όπου επικρατεί η αριστεία. "

Έτσι λοιπόν για μένα ποιοτικός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να υπάρξει και να δράσει σε ένα περιβάλλον αριστείας. Ενώ άνθρωπος ποιότητας είναι αυτός που ορίζεται και πράττει με βάση τις ταμπέλες των πιστοποιητικών και όχι την ουσία.


Εσύ τι θα επιλέξεις;



via

Pages